Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Berita

Manage PermissionsManage Permissions
KEMALANGAN MAUT DIPERCAYAI DARIPADA SERANGAN JANTUNG

KUALA BELAIT, Rabu 15 Jun - Seorang lelaki warga emas telah meninggal dunia dipercayai akibat daripada serangan jantung sebelum kenderaan yang dipandunya dipercayai hilang kawalan dan merempuh kawasan hutan berdekatan di kawasan Lebuhraya Mumong, Kuala Belait, Daerah Belait. 

Laporan kemalangan disahkan telah diterima oleh Balai Polis Kuala Belait, Pasukan Polis Diraja Brunei (PPDB) pada 15 Jun 2022 sekitar jam 11.36 pagi. 

Mangsa yang meninggal dunia merupakan seorang warganegara tempatan berumur 68 tahun dipercayai sedang dalam perjalanan daripada Kuala Belait menghala ke kawasan Seria. 

Siasatan awal pihak polis menjelaskan semasa ditemui, mangsa yang meninggal dunia didapati tidak sedarkan diri di dalam kenderaannya dan kemudiannya dikejarkan ke Rumah Sakit Suri Seri Begawan, Kuala Belait oleh ahli-ahli paramedik dan telah disahkan meninggal dunia oleh doktor petugas. 

Hasil daripada pemeriksaan awal yang dijalankan dipercayai mangsa yang meninggal dunia mengalami serangan jantung semasa dalam pemanduan dan penyebab kepada kemalangan berlaku. Walau bagaimanapun, siasatan masih dijalankan bagi mengetahui punca sebenar kejadian berlaku. Dikeluarkan oleh :
UNIT PERHUBUNGAN AWAM
PEJABAT PESURUHJAYA POLIS
PASUKAN POLIS DIRAJA BRUNEI


Attachments