Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Berita

Manage PermissionsManage Permissions
OPERASI JSKLL TEMUKAN BARANG TEGAHAN

​BERAKAS, Selasa 8 Jun - Sejumlah kotak yang mencurigakan ditemui hasil daripada Operasi Sekatan Jalanraya yang telah dikendalikan oleh keanggotaan Jabatan Siasatan dan Kawalan Lalulintas (JSKLL) di kawasan persimpangan berdekatan Jalan Utama Berakas, Daerah Brunei Muara pada 7 Jun 2021. 

Insiden penemuan barang tegahan terbongkar bilamana sebuah kenderaan yang mencurigakan didapati memasuki persimpangan jalan sejurus operasi sekatan jalanraya hendak dimulakan. Menyaksikan kejadian tersebut, beberapa keanggotaan JSKLL segera bertindak memasuki laluan yang dimasuki kenderaan tersebut lalu menemui kenderaan berkenaan tanpa ada sebarang pemandu dipercayai telah melarikan diri. 

Pemeriksaan kenderaan dijalankan dan telah menemukan sejumlah 8 bungkusan kotak disimpan di bahagian penumpang dan bonet belakang kenderaan dipercayai barangan tegahan iaitu rokok. 

Pihak Jabatan Kastam dan Eksais Diraja (JKED) kemudian dihubungi bagi peralihan siasatan dan tindakan lanjut. 

PPDB melalui Jabatan Siasatan dan Kawalan Lalulintas akan sentiasa berusaha dan tidak akan kendur-kendur dalam melaksanakan tanggungjawab yang dipikul serta menjalankan undang-undang yang diamanahkan oleh negara bagi memastikan sebarang gejala-gejala yang negatif dan berunsurkan jenayah akan diambil tindakan dengan sewajarnya.Dikeluarkan oleh :
UNIT PERHUBUNGAN AWAM
PEJABAT PESURUHJAYA POLIS
PASUKAN POLIS DIRAJA BRUNEIAttachments